Duim omHeeg

Eén van de toekomstdromen in de duurzame dorpsvisie van Heeg gaat over de vele dagelijkse autoritten tussen Heeg en Sneek. Vaak zit er slechts één persoon in de auto. Waarom niet wat vaker met elkaar mee rijden en zo CO2-uitstoot en kosten besparen? Bovendien zijn er dorpsbewoners die zelf geen auto hebben en wordt de openbaar vervoerverbinding steeds slechter.
Vooral in het watersportseizoen heeft Heeg veel gasten die geen eigen auto tot hun beschikking hebben. Een lift naar Sneek, al of niet naar het treinstation, kan dan heel welkom zijn.

Zo ontstond het liftsysteem Duim omHeeg. Twee liftpalen werden geplaatst, één in Heeg en één in Sneek. Het werkt heel simpel: wil je een lift, ga dan bij de paal staan en de kans is groot dat een voorbij rijdende Hegemer chauffeur je mee neemt. Het is misschien even wennen maar het aantal enthousiaste liftervaringen neemt gestaag toe. Op deze manier met elkaar mee rijden blijkt niet alleen handig maar ook heel erg leuk te zijn!

Voor dorpen die ook willen gaan duimreizen is een stappenplan opgesteld. Alle leerervaringen en producten die in Heeg zijn ontwikkeld staan ter beschikking van deze dorpen.

Voor meer informatie: