Over Lucie Gelderblom (1960)

Maatschappelijke betrokkenheid en het bijdragen aan een duurzamere toekomst, ze lopen als een rode draad door mijn werkzame leven.
Na mijn afstuderen aan de Landbouwuniversiteit Wageningen werkte ik 3 jaar in het buitenland in een lokaal landbouwproject. Een onvergetelijke en buitengewoon leerzame ervaring die alles wat volgde hielp relativeren. Terug in Nederland bouwde ik jarenlang kennis en ervaring op bij maatschappelijke organisaties: inhoudelijke kennis over een breed scala duurzaamheids-thema‚Äôs en veel ervaring met samenwerkingsprocessen en leiding geven. Sinds medio 2008 werk ik in de rol van organisatieadviseur, een rol waaraan ik veel plezier beleef en die me elke dag weer boeit.

In het Friese dorp Heeg, waar ik in 1990 ben neergestreken, heb ik in 2012 de ontwikkeling van een duurzame dorpsvisie mogen begeleiden. Sindsdien werken we met een groeiende groep dorpsgenoten aan de uitvoering van die visie, rond meerdere thema's en projecten. Geen betere leerschool dan mijn eigen dorp; hier ervaar ik dagelijks wat de kracht en potentie is van lokale gemeenschappen!

Lees hier meer over Duurzaam Heeg.